streda 8. februára 2017

Unboxing 7



V polovici januára som si z Nejlevnějších knih objednala dve knihy. Objednávka pôvodne vzniknúť ani nemala, keďže boli Vianoce a ja som ešte nestihla prečítať všetky knihy čo som dostala. Keď som však narazila na jednu anglickú krásku, nedalo mi to. Prihodila som k nej aj pokračovanie na fantastickú knihu, ktorú všetci určite poznáte.
Doba čakania bola niečo cez dva týždne, vieme predsa, ako je to s anglickými titulmi. Keď dnes konečne zazvonil kuriér, takmer som od šťastia vyletela z kože. Ale nebudem vás už napínať, poďme sa rovno pozrieť, aké knihy som si objednala. 
Jednu knihu si vzala aj sestra, takže sme šli s poštovným na polovicu (našťastie).







Kniha, pre ktorú objednávka vznikla, nesie názov Uprooted a pochádza z pera Naomi Novik. Príbeh je o dievčati menom Agnieszka, ktorá žije v dedinke hlboko v údolí. Neďaleký les však vrhá tieň na jej domov. Tí, ktorým sa z lesa podarilo vrátiť, už nikdy neboli ako predtým. Dedinčanom pred lesom poskytuje ochranu nestarnúci čarodejník, Drak. Nič však nie je zadarmo. Na oplátku musí vybrané dievča z dediny slúžiť čarodejníkovi 10 rokov. 
Agnieszka sa obáva, že si čarodejník pri ďalšom výbere zoberie jej kamarátku Kasiu, ktorá je pekná, pôvabná a statočná. Napriek tomu v deň výberu Kasia nie je tá, ktorú si Drak berie so sebou. 

Druhou knihou je Dívka z nočních můr, teda pokračovanie a zároveň ukončenie knihy Anna krví oděná od spisovateľky Kendare Blake. Prvý diel sa mi neskutočne páčil, aj keď som na konci takmer kolabovala. Na druhý diel sú rôzne recenzie, ale aj napriek tomu sa na knihu teším. 
Prešlo už niekoľko mesiacov od toho, čo sa Anna Korlovová obetovala a zmizla. Lovec duchov Cas Lowood sa cez to nedokáže preniesť. Priatelia mu pripomínajú, že Anna sa obetovala pre neho, aby mohol žiť- a nie aby chodil po svete napoly mŕtvy. Cas to vie, avšak v jeho očiach sa žiadne dievča nevyrovná Anne. 
Vidí Annu všade- v nočných morách, niekedy aj za bieleho dňa. Tuší, že s Annou niečo nie je v poriadku. Niekto ju mučí. 
Cas netuší, čo sa s Annou stalo, keď zmizla v pekle. Vie však, že to, čo sa s ňou deje, si nezaslúži. Anna mu neraz zachránila život, a tak je teraz na ňom, aby jej túto láskavosť oplatil. 

Tak to bol obsah dnešného balíčka. Neviem sa dočkať, kedy si knihy prečítam. :) 
Poznáte niektorú z kníh? Alebo ste ju čítali? Dajte mi vedieť do komentárov. 

2 komentáre:

  1. Uži si obe knihy, vyzerajú super :-) Anna, krví oděná je na mojom wishliste dlho, ale ešte som sa k nej nedostala, rovnako tak toto pokračovanie. Prajem príjemné čítanie :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Annu ti odporúčam, naozaj fantastická kniha. :) A ďakujem krásne.

      Odstrániť