nedeľa 19. augusta 2018

Týždeň s knižkou 6


Prázdniny pomaly končia a ja sa snažím dobehnúť všetky moje čitateľské resty, pochodiť, čo sa dá a samozrejme oddychovať. Tento týždeň sa mi spolovice podarilo naplniť moje ciele, či už turistické alebo knižné.

Košická ZOO, košický hrad, vyhliadková veža, Vysoké Tatry... Koniec prázdnin sa snažím využiť naplno. S rodinou a priateľmi chodím kde sa dá, na menej známych miestach im poskytnem menší výklad a dúfam, že ich prechádzky so mnou neomrzia. Zatiaľ sa nikto nesťažoval, takže som viac než spokojná. :D Čas mi uberá aj brigádovanie a v neposlednom rade čítanie.

Začiatkom týždňa som dočítala klasiku od Jane Austen- Pýchu a Predsudok. Musím sa priznať, že napriek tomu, že som knihu už dlho mala na svojom tbr liste, videla som najprv film. Sympatické obsadenie mi neskôr dopomohlo ku konkrétnej predstave postáv. Pán Darcy sa ihneď zaradil medzi moje obľúbené postavy a vôbec mi neprišiel arogantný a namyslený ako väčšine čitateľov. Zato lady Catherine a pán Collins...tích som mala v zuboch počas celého čítania knihy.

Druhou (rozčítanou) knihou je 800 míľ po Amazone od Julesa Verna. Verní čitatelia môjho blogu vedia, aký obdiv k tomuto autorovi prechovávam. Čo kniha, to skvost. Práve Jules Verne je osôbkou, od ktorej mám najviac prečítaných kníh. A hoci som len na začiatku príbehu "800", môžem povedať, že knižka je plná zaujímavostí a má originálny námet. :)

V najbližších dňoch očakávam recenzný výtlačok do projektu PSA (Podporujeme slovenských autorov). Jedná sa o titul Venile od Valentíny Sedilekovej. Knižka má naozaj krásnu obálku (ružová patrí medzi moje obľúbené farby) a ja môžem len dúfať, že obsah bude rovnako zaujímavý.

Týždeň s knižkou máme za sebou. Som rada, že mám pár verných čitateľov a dúfam, že časom ich pribudne viac. :) Prajem vám krásny zvyšok dňa a úspešný štart do nového týždňa.

2 komentáre:

  1. Aj ja by som už mala dobehnúť tie svoje čitateľské resty, ale akosi sa mi v tom neskutočnom teple vôbec nechce čítať. Vlastne väčšinou len píšem alebo editujem, čiže v podstate do príbehov pozerám od rána do večera, len nie do hotových kníh.
    No mala by som to konečne napraviť, keďže už viac ako mesiac mám doma recenzný výtlačok Tri temné koruny, na ktorý som veľmi zvedavá a nie a nie sa k tomu dopracovať.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na 3 temné koruny sa tiež chystám, ale akosi sa zatiaľ nedostavila tá pravá nálada. :D

    OdpovedaťOdstrániť