nedeľa 9. júla 2017

Mesiac knihomoľa 10

Som si vedomá toho, že prázdniny začali pred viac než týždňom a ja robím mesačné zhrnutie až teraz. Pravdou však je, že môj mozog sa akosi odmieta naladiť na pohodovú nôtu. Asi ešte stále spracúva šok, že nemusí fungovať od pol siedmej ráno.

Jún sa niesol v duchu opravovania známok a dopisovania písomiek. A že som ich dopisovala hojne (hovorím s tebou, nemocnica)...Na čítanie som mala minimum času. Za posledný školský mesiac sa mi podarilo prelúskať len 4 knihy. Smutné.
  • Prvou z nich bola Sempre: Navždy, od J.M.Darhower. Prosím, povedzte mi, že nie som jediná, kto tú knihu jednoducho miluje. Autorka spája otroctvo s mafiou a i keď je to naozaj netradičná kombinácia, príbeh je nabitý emóciami. Zamilovala som si všetky kladné postavy, dokonca aj dve záporné.
  • Pokračovala som mojim obľúbeným spisovateľom Julesom Vernom. Do kolonky „prečítané“ si najnovšie môžem zaradiť Tajomný hrad v Karpatoch. Knižka bola tenulinká, vystačila mi na jedno poobedie. Verne opäť nesklamal a pripravil pre mňa veľkolepé dobrodružstvo.
  • Zber kostí od Samanthy Shannon som splašila na Martinuse za 2,50 eur (no neber to!). Príbeh sa mi páčil, i keď to celkom nebol môj štýl. Pokračovanie si však určite prečítam.
  • Poslednou prečítanou knihou je Hovor! od L.H.Anderson. Poviem vám, už dávno som sa po prečítaní knihy necítila tak...na nič? Deprimovane? Príbeh ma zasiahol. Autorka pomocou výnimočnej hlavnej hrdinky poukázala na zverstvo, ktorému sa nevyhneme ani dnes. Knihu môžem jedine odporúčať, poprípade si môžete pozrieť rovnomenný film.

 △△△△△△△△


Jún bol asi najbohatším mesiacom na knihy vôbec. Akýmkoľvek spôsobom sa mi podarilo nahromadiť 10 nových kníh...
Vlčí darZber kostí som zohnala na Martinuse vo výpredaji. Objednávka vznikla v nezvyčajnom čase, a to počas hodiny matematiky. Bola som natoľko zúfalá, že som vytiahla mobil a objednávala...
Korisť, 2. diel série Viráti, som dostala na narodeniny od najlepšej kamarátky. Vypýtala si odo mňa môj práve nie najkratší wishlist a jednu z kníh vybrala. Ďakujem! Ďakujem! Ďakujem! 
Nech vojde ten pravý, Tajomný ostrovTajomný hrad v Karpatoch som kúpila v antikvariáte. Spolu ma vyšli na cca 12 eur, čo je pre moju peňaženku výhra.  
Zoro sa vracia mi priniesla babka zo zberného skladu, čím rozšírila moju zbierku takto získaných kníh. 
Kniha Hovor! Bola pôvodne kúpená babkou, no skončila u mňa. Čo k tomu dodať, no.
To najlepšie na koniec! Prvé dva diely Trónu zo skla som si kúpila ako odmenu za celoročné trápenie v tej diablom navrhnutej budove zvanej škola. Síce moja peňaženka zaplakala, ale nejako to prežijem.

 △△△△△△△△

Ako vidíte, knižných prírastkov je viac než dosť. 4 z nich sú už prečítané, zvyšok čaká na svoju príležitosť. Keďže sú prázdniny, ich čakanie sa výrazne skráti. Uvidím, ktorá mi na zajtrajšej ceste do Olomouca padne za obeť ako prvá. :) 
A skoro by som zabudla! Mnohí určite poznáte Wattpad. Nájdete tam aj mňa spolu s mojim najnovším príbehom z čias kráľa Artuša. Stačí, ak kliknete SEM.

A aký bol váš jún? :)

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára