piatok 17. marca 2017

Týždeň s knižkou 2

Zotavovanie z operácie zasiahlo aj do tohoto týždňa, ale našťastie len na tri dni. Počas týchto troch dní, keď som nemala žiadne povinnosti, som sa ponorila do knižných svetov. Vo štvrtok bohužiaľ nastúpila realita a s ňou návrat do školy. (Vopred sa ospravedlňujem za kvalitu fotiek, ale bola som nútená fotiť mobilom.)

Z osobného života:
Za tento týždeň sa toho veľa neudialo, až na to, že som sa takmer po mesiaci vrátila do školy. Moja najväčšia obava samozrejme bola, ako dobehnem všetko učivo. Hlavne keď sa počas mojej neprítomnosti písali samé písomky. Našťastie mám chápavé profesorky, a tak nebol problém dohodnúť sa s nimi. Čo ma milo prekvapilo bolo, že sa neustále pýtali ako mi je a či som v poriadku. Triedna učiteľka sa dokonca opýtala, koľko kníh som počas pobytu v nemocnici prečítala. Je totiž jedna z mála, ktorá o mojej závislosti na knižkách vie. 
Spolužiaci narozdiel od profesorov neprejavili ani najmenší záujem prehodiť so mnou pár slov, alebo sa aspoň opýtať ako sa mám. Väčšine som nestála ani za pohľad. Taký sme my veru kolektív...Až na pár ľudí, ktorí vždy stoja pri mne, sme si navzájom takmer cudzí. A to sme už v treťom ročníku. 

Z knižného života:
Podarilo sa mi splniť moje predsavzatie z minulého týždňa a dočítať pokračovanie na Iskru v popole, A Torch Against The Night. Po dočítaní som mala sto chutí autorku zavraždiť. Síce sa nenaplnilo to, čoho som sa najviac obávala, ale Sabaa Tahir si to bohato vykonpenzovala na iných postavách. Také šoky mi dlhú dobu nikto nespôsobil. Čo sa týka konca knihy, ten bol úplne bombový. Samozrejme sa neviem dočkať tretej knihy, ktorá bohužiaľ vyjde až v roku 2018. 
Hneď potom som sa vrhla na Dívku z nočních můr (recenzia), pokračovanie na Annu krví oděnou. Príbeh bol fajn, originálny a s príjemnými postavami. Očakávala som však viac napätia a "duchárčenia". Predsa len ide o hororový príbeh. Knižku som prečítala za tri dni, keďže mi autorkin štýl písania maximálne vyhovuje. Z mojej strany ide už o tretiu čítanú knihu od Kendare Blake. 
No a keďže je piatok a ja mám celé poobedie voľné, pustila som sa do knižky, ktorú som neskutočne dlho zháňala, keďže bola všade vypredaná. Sestrina spolužiačka jednu na moje veľké prekvapenie mala a za symbolickú cenu mi ju predala. Ide o knihu Výnimočná od Kristin Cashore. Hoci som len na začiatku, už teraz môžem povedať, že sa mi príbeh páči. Fantasy a k tomu ľahký štýl autorky, to je jednoducho tá najlepšia kombinácia. Už teraz viem, ako strávim celý víkend. 

A čo vy? Aký ste mali týždeň a aké knihy vám robili spoločnosť?

4 komentáre:

  1. Trvda realita je nejhorší :D to úplně znám. Vubec se neomlouvej za fotky, ja fotim jen mobilem :) takže to neni špatne :) knihu jsem kdysi zacala cist,ale vůbec me nechytila, takže za me ne :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Uvidím, ako to bude u mňa. Zatiaľ mám za sebou niečo cez 100 strán. :D Snáď príbeh naplní moje očakávania.

      Odstrániť
  2. Tak ten skok do školy musel být tvrdý :) A to že jsi byla doma jsi krásně využila ke čtení :) Na pokračování Jiskry v popelu se také chystám :) A fotky pěkné :) Já taky fotím jen mobilem, pro radost :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skok bol poriadne tvrdý, ale tak nejako som to zvládla. :D Pokračovanie na Iskru určite odporúčam, je v ňom oveľa viac akcie než v prvej knihe. :) A ďakujem za pochvalu, bála som sa, že tie fotky za veľa stáť nebudú. :D

      Odstrániť